Taborni prostor se razprostira na travniku, ki obsega več kot hektar veliko parcelo ob reki Idrijci. Dostop do prostora je mogoč po pešpoti iz vasi Reka pri Cerknem (15 min) ali pa preko same reke peš, seveda ob nizkem vodostaju, ki pa v poletnih časih večinoma je. Pred časom smo obnovili jeklenico na mestu kjer se je že nahajala pred več leti. Po dveh jeklenicah, ki so napete 8m nad reko se z vozičkom peljete preko na nasprotni breg v dolžini 65 m . Za mnoge je tak način prehoda zelo atraktiven, saj sami ročno upravljate voziček.

Prostor je primeren za tabore ali piknike večjih skupin, tudi do 200 oseb ali mogoče še več. Na lokaciji je postavljena lopa, ki jo lahko uporabljate npr. za nočitev preden vzpostavite tabor, druženje v slabem ali lepem vremenu, postavitev začasne kuhinje…Nekoliko stran sta postavljena še dva lesena wc-ja. Za postavitev kemičnega wc-ja, se morate predhodno dogovoriti z najemodajalci tovrstnih storitev.

Na travniku je tudi igrišče za odbojko na mivki. Ob celotni dolžini travnika teče reka Idrijca primerna za kopanje, plavanje in ostale dejavnosti v vodi. Na plaži pa lahko uživate ob pogledu na čisto reko in ribe v njej.